Teplé počasí si přímo žádá pravidelné větrání. Okno otevřené dokořán nám umožňuje těšit se ze slunečních paprsků a čerstvého vzduchu, současně se však vystavujeme kontaktu s dotěrným hmyzem. Komáři, mouchy či noční motýli nám nejednou znepříjemňují domácí pohodu. Uštknutí se sice ve většině případů rychle hojí, ale mohou vyvolat i rychlou a nebezpečnou alergickou reakci. Rizikovými osobami jsou kromě alergiků i malé děti.

Jednoduchým a účinným řešením, které nás chrání před nechtěnou invazí hmyzu a její následky, je namontování praktických sítí na okna.

 

Hliníkový rám

Vybrat si můžete moderní rámové sítě proti hmyzu, které jsou vyrobeny z kvalitního extrudovaného hliníku. V rámu je montována síťovina ze skelných vláken potažených plastem s očky o rozměru 1,2 x 1,2 mm. Velikost otvorů je přizpůsobena tak, aby efektivně zachytili hmyz, a zároveň umožnily patřičnou cirkulaci vzduchu a nerušený výhled z okna.

 

Správný výběr

Sítě jsou vyráběny na míru, takže prvním krokem k jejich zakoupení je důsledné změření oken. Při nákupu je třeba uvést výšku a šířku každého křídla spolu s rámem, abychom měli jistotu, že si objednáme síťku s ideálním rozměrem.

Sítě proti hmyzu se mohou montovat v otvíravých i v otevíravě sklopných oknech. Jejich maximální plocha může dosahovat až 2,5 m². Sítě na balkonové dveře mají z důvodu konstrukčního zpevnění příčku.

 

Snadná montáž

Montování sítě si nevyžaduje vrtání otvorů v okenním rámu. I bez pomoci odborníka můžeme snadno a stabilně připevnit síťku k rámu pomocí speciálních pohyblivých úchytů. Díky tomu síťka splňuje svůj účel během horkých dnů a zároveň umožňuje snadnou demontáž před zimním obdobím, či během jarního úklidu.

Montáž posuvné sítě na terasové dveře si vyžaduje zkušenosti a patřičné nářadí. Proto doporučujeme její montáž přenechat vyškoleným montážníkům.

 

Estetika

Nemusíte se obávat, že vám sítě proti hmyzu znehodnotí vzhled oken. V nabídce Oknoplastu najdete nejen klasické bílé či hnědé, ale také síťky imitující dřevodekory jako zlatý dub, ořech či mahagon, což umožňuje ideální sladění s barvou oken. Hliníkové profily jsou práškově lakované, díky čemuž dosahují výborné parametry odolnosti proti nepříznivým atmosférickým vlivům. Svou barvu a vlastnosti neztratí ani vlivem deště či nadměrného nahřívání. Na výběr je také barva síťoviny – černá nebo šedá.

 

Lehká údržba

Sítě proti hmyzu nevyžadují náročnou údržbu. Pokud však chceme, aby nám vydržely po dlouhá léta, třeba je před zimou demontovat a umýt, k čemuž plně postačí vlažná voda s malým množstvím prostředku na mytí nádobí. Vyčištěnou síť uschovejte na suchém místě do dalšího léta.